Prenumerera på nyheterna

100 euro i bonus till hotellvistelse på Solkusten för vårdpersonal

Sjukvårdspersonalen i Spanien har gjort en fantastisk insats under Covid-19-pandemin. Nu vill provinsstyrelsen La Diputación i Málaga belöna dem med 25.000 bonusar på 100 euro vardera till hotellövernattningar på Solkusten i samband med semestern. Satsningen som gäller minst tre hotellövernattningar har en budget på 2,5 miljoner euro.

Förslaget godkändes vid ett möte på måndagen av provinsstyrelsen och Margarita del Cid med ansvar för ekonomi och administration. Bonusen som är värda 100 euro kommer att ges till sjukvårdspersonal i Spanien som väljer att lägga sin semester på hotell i provinsen Málaga med minst tre övernattningar med frukost.

Initiativet syftar även till att stimulera turistverksamheten på kusten och kan tillämpas den dag när det blir möjligt att resa över provinsgränserna i Spanien.

– Detta är en satsning riktad mot en grupp som verkligen förtjänar det och som i sommar har möjlighet att besöka kusten och lära känna den.

Provinsstyrelsens vice ordförande Margarita del Cid beklagar dock centralregeringens brist på att inte samarbeta med stora viktiga länder som Tyskland och Storbritannien och att upprätta säkra turistkorridorer. Att införa karantänbestämmelser för inresande visar ännu ett upprepat misstag.

Del Cid påminner också om den okunskap som tycks finnas hos vissa ministrar som har beskrivit turismen som en näringsverksamhet som inte har värdighet.

– Endast i provinsen Málaga ifjol omsatte turistsektorn 14,5 miljarder euro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.