Prenumerera på nyheterna

16 gripna i svensk narkotikaliga

Totalt 16 personer har gripits av spansk nationalpolis och Guardia Civil för att ha smugglat stora mängder narkotika från Spanien till Sverige. Det rör sig om tre tillslag under året efter att en utredning inleddes i mars månad. Det är ett samarbete mellan Guardia Civil och nationalpolisen som har resulterat i gripandet av 16 personer. Två personer som enligt utredningen ska vara huvudmän i ligan har häktats utan möjlighet till borgen.

De första gripandena gjordes i Lorca i juli månad i samband med att polisen kom över 40 kilo marijuana i en lastbil. Det fortsatta polisarbetet har gått ut på att kartlägga nätverket, skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Totalt har polisen beslagtagit 110 kilo marijuana, 66 kilo hasch, 55 ecstasypiller, 10.000 liter bensin, motorfordon, vapen, GPS och 2.000 marijuanaplantor.

Enligt polisen var bensinen, som förvarades i 370 plastdunkar (bilden), avsedd till snabbgående båtar som skulle föra in narkotikan till Spanien via havet.

Tillslagen har skett i Álava samt i Los Garres-Murcia, Mula, San Javier, Los Alcázares, Lorca och i Orihuela (Alicante) på Costa Blanca.

Läs mer: Spanien just nu – gängkriminalitet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.