Prenumerera på nyheterna

18 år gammalt svensk rekord slogs ifjol – nu väntar ny regatta

Nu till helgen väntar den 43:e upplagan av regattan Mar de Alborán. Ifjol slogs ett 18 år gammalt rekord som den svenskägda segelbåten Cielo Mijas hade. Sirius VI (bilden) med skepparen Jorge Flethes vann.

Regata Mar de Alborán är den äldsta kappseglingstävlingen på kusten som i år arrangeras för 43:e gången. Arrangörer är Club El Candado i Málaga.

Starten går klockan 17 på fredagen och båtarna beräknas vara i hamn på söndag. Ett tjugotal segelbåtar finns med på startlinjen med en besättning på totalt 150 personer.

Sirius VI som vann ifjol är en av båtarna som finns med i år. En annan intressant båt blir Aldebarán som har en besättning som delvis är synskadade.

Tävlingen som arrangeras av Club Náutico El Candado består av två rutter. A-rutten är på 190 sjömil till från fritidshamnen El Canadado till ön Alborán. B-rutten är på 70 sjömil till Punta de la Mona nära Almuñecar och till hamnen El Candado.

Under helgen väntas en västlig vind på 20 till 25 knop som kommer att sätta besättningen på prov.

En del av startavgiften går till hjälpföreningen Hijas de la Caridad Virgen de la Milagrosa som organiserar hjälp och stöd till 114 minderåriga i stadsdelen El Palo i Málaga.

Rekordet på A-rutten hade till ifjol den svenskägda segelbåten ”Cielo Mijas” som 2001 seglade till ön på 8 timmar, 11 minuter och 32 sekunder. 2001 ingick Johan Tingå, tidigare annonschef på Svenska Magasinet, i besättningen på Cielo Mijas som ägdes av svensken Sven Lindahl.

Ifjol seglade Sirius VI A-rutten på 6 timmar, 56 minuter och 6 sekunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.