Prenumerera på nyheterna

213 personer gripna hittills i år för att ha startat naturbränder

Guardia Civil rapporterar att de under årets sex första månader har gripit 213 personer för att ha startat naturbränder i Spanien, dessa personer har orsakat 274 bränder. Detta är 70 procent mer gripna än under första halvåret 2018, då var det 116 personer som greps.

Polisen säger att majoriteten av de gripna är inga mordbrännare utan helt enkelt vårdslösa. 98 procent av bränderna anses bero på oansvarighet hos allmänheten snarare än medveten förstörelse. Den vanligaste orsaken till naturbränder är brasor för att göra sig av med trädgårdsavfall eller annan bränning av oönskad vegetation. Detta skiljer ut dem från de som anstiftar bränder för att få någon fördel eller som hämnd.

I detta sammanhang kan nämnas att ansträngningarna för att förebygga bränder har intensifierats i år, ny teknik har även tagits i bruk för detta. Till exempel så möjliggör appen ”Alertcops” att allmänheten på ett enkelt och säkert sätt kan rapportera incidenter. Dessutom har det lanserats kampanjer för att informera om farorna med att slänga fimpar, skräp och glasflaskor vilka kan fungera som ”brännglas”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.