Prenumerera på nyheterna

22-åring avled i container för klädinsamling

En 22-årig man från Nordafrika hittades i lördags död i en container avsedd för insamling av begagnade kläder. För att komma åt kläderna hade mannen ställt sig på en stol varpå han miste balansen och själv hamnade i containern varifrån han inte kunde ta sig ut. Den unge mannen misstänks ha kvävts till döds.
Containern för klädinsamling tillhör hjälporganisationen ”Madre Coraje” och är placerad i stadsdelen Arroyo de los Ángeles i Málaga.

Kroppen efter den döde 22-åringen hittades vid sextiden i lördags morse.

Tidigare inträffade det ofta att privatpersoner tog kläder i containers som var utplacerade för klädinsamling. Det gjorde att dessa containers modifierades med en lucka som skulle förhindra att folk tog klädesplagg som var avsedda för behövande.

Hjälporganisationen ”Madre Coraje” var tvungna att göra förändringen då allmänheten donerar gamla kläder i god tro att de ska gå till behövande.

Det var vanligt att vissa individer tog de insamlade klädesplaggen för att sälja dem på lokala marknader, skriver dagstidningen ABC.

Polisen misstänker att den unge mannen som föll ner i containern inte lyckades få upp luckan från insidan och kvävdes till döds. Kroppen fördes till rättsmedicinska IML (Instituto de Medicina Legal) i Málaga för en obduktion som ska fastställa dödsorsaken.

Filmer från uppsatta övervakningskameror i området ska ge ytterligare fakta i ärendet säger polisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.