223 kilometer i timmen med alkohol och narkotika i blodet

Att detta inte är en bra kombination fick en 33-årig förare av en BMW X5 M erfara, det var ingen match för trafikpolisens Pegasus helikopter att upptäcka framfarten.

Denna gången utspelade sig framfarten på motorvägen AP-7 mellan Alicante och Valencia, mannen passerade Gandia klockan 13:42 i rikting mot Valencia. Piloten i den övervakande helikoptern varslade Guardia Civil som stoppade bilen när den närmade sig Valencia. De utförde drog och alkotest på mannen med positivt resultat i både testen varpå mannen arresterades.

Straffet för att överskrida hastigheten med mer än 80 kilometer i timmen på denna typen av vägar innebär fängelse från 3 till 6 månader, kraftiga böter samt återkallande av körkortet i en period från 1 till 4 år.

För alkohol och droger är straffet fängelse 3 till 6 månader, dagsböter på mellan 6 till 12 månader, 31 till 90 dagars samhällstjänst samt återkallande av körkortet mellan 1 till 4 år.

Värt att notera är att till skillnad från i Sverige så adderas straffen till varandra i Spanien. Dvs 6 månaders fängelse för fortkörning kan i värsta fall plussas på med 6 månader för drogerna vilket kan ge totalt 12 månader i detta fallet. Men oavsett hur långt straff man får i Spanien så släpps man ut efter 30 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.