Prenumerera på nyheterna

2,3 miljoner flygresenärer till Solkusten fram till juli

53.382 flygresenärer enbart från Stockholm och 51.774 från Oslo. Flygbolagen erbjuder totalt 2,3 miljoner flygstolar till destination Málaga-Costa del Sol mellan maj och juni. Från Storbritannien som lättar på restriktionerna för utlandsresor från 21 maj erbjuds 615.000 flygstolar till Málaga från 15 brittiska städer.

Stockholm och Oslo ligger på plats 7 respektive 8 bland flygplatser med flest planerade flygstolar till destination Málaga. Listan toppas av London följt av Barcelona, Amsterdam, Paris, Bryssel, Frankfurt, Stockholm, Oslo, Dublin och Zürich.

Att flygbolagen ökar med ytterligare avgångar och fler flyg visar att turismen sakta men säkert börjar vakna till liv. Siffrorna ovan hur många flygstolar till Málaga som bolagen erbjuder mellan maj till juli har turistmyndigheten Turismo Costa del Sol plockat fram, skriver Diario SUR på onsdagen.

Det är långt ifrån en normal sommar. Siffrorna över det planerade antalet flygresenärer till Málaga är betydligt högre än ifjol. Det är en ökning med 224 procent jämfört med samma period 2020.

Vaccination, ökad immunitet och det gröna digitala certifikatet ska garantera en säker rörlighet bland EU:s medlemsländer i första hand.

Efter Storbritannien följer Frankrike och Holland bland de länder varifrån flest flygstolar till Málaga är planerade fram till juli.

Ryanair förväntas vara det bolag som flyger flest resenärer till Málaga. Var fjärde resenärer reser med Ryanair som har 475.000 flygstolar planerade för destination Málaga fram till juli. Därefter följer EasyJet med 269.259 flygsäten, Vueling med 134.816 samt Jet2.com som har planerat för 103.056.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.