Prenumerera på nyheterna

25-åring drunknade inför ögonen på väninnan

En 25-årig kvinna drunknade i ett vattendrag i onsdags efter att ha hoppat över avspärrningarna vid Las Angosturas på väen upp till Benahavís. Kvinnan var känd med området och hade vid flera tillfällen gått promenaden längs vattendraget som han kallade ”caminito del río” enligt väninnan.

De två hade tagit sig till platsen i onsdags som går under namnet la poza de las Mozas (bilden) i naturområdet Las Angosturas som under sommaren är ett välbesökt turistmål när badgäster svalkar sig i det brusande vattendraget.

Den 25-åriga kvinnan som normalt arbetar vid ett diskotek i Puerto Banús ville bada i onsdags. Tillsammans med en 32-årig väninna ursprungligen från Venezuela som hon hade känt i tio år for de till platsen.

På grund av det utlysta nationella nödläget var det förbjudet att besöka området. Trots avspärrningar tog de sig in skriver Diario SUR.

Guardia Civil har inlett en utredning av händelsen och har hållit förhör med den 32-åriga kvinnan. Hon har uppgett att tjejkompisen överraskades av djupet och den starka vattenströmmen.

Guardia Civil utesluter inte heller att kvinnan hade konsumerat alkohol något som den rättsmedicinska undersökningen i så fall kommer att bekräfta.

Kvinnan ska ha hoppat i vattnet för att leta efter sin vän. När hon inte fann denne beslutade hon sig för att ringa till räddningstjänsten vid 21-tiden på onsdagskvällen.

(Arkivbild: DIPUTACIÓN DE MÁLAGA)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.