Prenumerera på nyheterna

26 november tänds julbelysningen

Kommunalrådet Teresa Porras meddelar att den traditionella julbelysningen längs calle Larios och Gamla stan i Málaga tänds fredagen den 26 november. Belysningen blir som ifjol då de bågar som var uppsatta ifjol även har installerats till år. Även ”julskogen”, el bosque navideño, återkommer.
Om det blir någon form av musikalisk ljusshow är ännu inte bestämt. Kommunen hoppas att premiären i år blir som tidigare, före pandemin, med shower och uppträdanden vid romerska teatern.

Julbelysningen i år kommer att utökas till fler gator varför budgeten har ökat till 200.000 euro.

Det planeras även för julbelysning och aktiviteter i den botaniska trädgården, Jardín Botánico-Histórico La Concepción, utanför stan vilket skulle bidra till större spridning av besökarna.

Visste du att…
På Solkusten och andra platser i Spanien är det många som beundrar julbelysningen i slutet på året. Det är företaget Ximénez Group från Puente Genil som installerar och monterar. Som Málagas julbelysning utmed ströget calle Larios exempelvis. Francisco Jiménez Carmona startade företaget 1940 och blev känd för att han satte upp julbelysning utmed gatorna i byn. Numera är företaget ledande inom julbelysning på platser som Madrid, Barcelona och Málaga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.