Prenumerera på nyheterna

32-åring häktad för mordbrand – finsk man omkom i husbilsbrand

En 32-årig spansk medborgare och känd hos polisen sedan tidigare har gripits misstänkt för mordbrand då en husbil började brinna 20 december på en uppställningsplats nära Puerto de Mazarrón i provinsen Murcia. Vid branden avled en 70-årig finländare från Lahtis. En kvinna som fanns i husbilen lyckades att ta sig ut och överlevde.

Guardia Civil som håller i utredningen misstänkte från första stund att branden var anlagd skriver den spanska nyhetsbyrån EFE. Nyligen greps en 32-årig spansk medborgare som därefter ha blivit häktad. Ärendet ligger vid en domstol i Totana.

Den var den 20 december som en privatperson ringde larmtjänsten 112 om en brand i en husbil i Puerto de Mazarrón. Privatpersonen hade observerat att en kvinna hade lyckats ta sig ut. Kort därefter inträffade en explosion som fick hela bilen att brinna.

Utredningen har visat att elden började i en madrass som hade placerats under husbilen. Vittnesmål från kvinnan visade att hon inte visste hur den hade kommit dit.

En person ska ha setts bära på madrassen i närheten av brandplatsen tidigare. Guardia Civil fattade misstankar mot en person som vid ett tidigare tillfälle hade legat bakom en bilbrand.

32-åringen ska enligt uppgifter i den spanska dagstidningen La Verdad försökt få ut de två personer som fanns i husbilen för att kunna utföra ett rån.

Mannen är häktad misstänkt för mordbrand, försök till mord och för att ha anlagt brand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.