Prenumerera på nyheterna

56-årig kvinna föll 50 meter och omkom vid nyöppnad vandringsled

Det var en 56-årig kvinna hemmahörande i Málaga som på tisdagseftermiddagen föll 52 meter ner i ravinen utmed vandringsleden nära Saltillo i Canillas de Aceituno. Kvinnan som var ute och vandrade tillsammans med sin man ska ha tappat balansen. Paret har två barn och fyra barnbarn.

Guardia Civils enhet EREIM (Equipo de Rescate e Intervención en Montaña) som arbetar i bergig terräng lyckades nå kroppen som hade hamnat i ett svåråtkomligt område. Räddningsmanskapet fick anlita hjälp från luften med helikopter.

Borgmästaren i Canillas de Aceituno, Vicente Campos, säger till nyhetsbyrån EFE att ”det är en trist dag och platsen varifrån kvinnan föll inte är något komplicerat stycke av vandringsleden. Vid de svårare partierna finns skydd uppsatta.

Dödsolyckan förbryllar många i nuläget och Guardia Civil har tillsatt en utredning.

Som Svenska Magasinet berättade igår eftermiddag på vårt Twitterkonto inträffade fallolyckan klockan 14.30 vid ravinen där río Almanchares flyter.

Det var längs vandringsleden i ett område som går under namnet La Rahíge och som ligger strax före hängbron som kvinnan föll.

Över ravinen går en nybyggd hängbro som är 1,2 meter bred. Höjden är 62 meter till botten vid det djupaste stället i ravinen.

Leden i Axarqíuaområdet öster om Málaga öppnade så sent som den 26 oktober. Under senaste veckoslutet var det tre tusen vandrare som besökte platsen.

Fram till igår hade inga incidenter rapporterats förutom att en 80-årig kvinna uppges ha ådragit sig en fotledsskada tidigare i samband med vandringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.