Prenumerera på nyheterna

56,1 ton skräp rensat från östra Costa del Sol

56,1 ton bråte i form av plast, burkar, grenar och trä har företaget Servimar Axarquía som ingår i kommunernas samfällighet på östra Costa del Sol rensat från stränder i Vélez-Málaga, Algarrobo, Torrox och Nerja. Ett dussintal båtar har arbetar med att hålla strandlinjen och vattenbrynet rent från skräp under perioden 15 juni till 15 september.

Förutom 56,1 ton bråte har även 24,6 ton organiskt material tagits upp.

– Servimar har gjort en utmärkt insats utmed Axarquía-kusten för att hålla ytvattnet i bästa möjliga skick. Under 90 dagar har de tagit bort plast, burkar, grenar och träd som har hittats flytande samt döda fiskar och algerna, säger José Juan Jiménez, president vid kommunernas samfällighet på östra Costa del Sol.

– Vi måste alla arbeta för ökad miljömedvetenhet. Det handlar bara inte om att bada i rent vatten utan också om att skydda havet.

Från den 16 september till den 14 juni 2021 finns det en båt liggande i Puerto Deportivo Caleta de Vélez som rycker ut vid behov 40 timmar i månaden.

Under gårdagen meddelade kommunernas samfällighet på östra Costa del Sol att man även köper i en ny strandtraktor till varje kustkommun av märket Kubota, modell M135GX-IV, som kommer att vara i drift under veckan och hålla stränderna rena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.