Prenumerera på nyheterna

81 procent flyg jämfört med 2019

Málaga flygplats nådde under helgen 81 procent av antalet flygrörelser jämfört med motsvarande period 2019. Totalt under söndagen registrerades 434 flyg vid Costa del Sols flygplats och det rapporteras att trafiken flöt normalt.

Augusti är den stora semestermånaden i Spanien och i flera andra europeiska länder. För turistbranschen på Solkusten är augustimånaden välkommen i ett övrigt dystert år.

Enligt uppgifter från spanska luftfartsverket Aena så registrerades 1.640 flygrörelser på Málaga flygplats mellan fredag till söndag. Det kan jämföras med 2.017 för 2019 eller 1.208 under fjolåret 2020.

Det innebär att flygplatsen senaste helgen ligger på 81 procent av den trafik som rapporterades året innan pandemin slog till.

Ryanair, Norwegian, SAS, Easyjet och Vueling är några av de flygbolag som trafikerar Skandinavien och Málaga. Det finns inga rapporter om störningar i flygtrafiken under helgen.

Antalet brittiska resenärer väntas öka under veckan. Från idag behöver inte vaccinerade brittiska resenärer sitta i karantän efter att ha besökt EU-länder eller USA. De ska göra ett obligatoriskt covidtestet före resan och PCR-test under den andra dagen efter återkomsten till Storbritannien.

Det betyder också att många spanjorer plus övriga bosatta i Spanien med familj och släktingar i Storbritannien och som är fullvaccinerade kan resa utan krav på två veckors karantän vid ankomsten.

Även höghastighetståget mellan Madrid och Málaga har utökat avgångarna med totalt nio nya tåg och 3.100 platser.

Bildtext: Svenska Magasinets utsände flög Köpenhamn-Málaga i fredags. Det flöt på bra både i Köpenhamn som vid ankomsten till Málaga. Så här såg det ut vid elvatiden utanför ankomsthallen i Málaga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.