Prenumerera på nyheterna

9.000 namnunderskrifter mot golfbana i Maro

Fram till den 26 juni kan boende i Nerja lämna in klagomål mot det nya projektet med en 18-håls golfbana, 680 bostäder och ett lyxhotell på ett 250 hektar stort område där den tidigare sockerfabriken låg. Efter vårens nedstängning av samhället i samband med covid-19 har projektet tagit ny fart.

Det var den 23 mars som projektet presenterades i provinsens officiella bulletin. Samtidigt stängde Spanien ned vilket gjorde att perioden på 20 dagar med att lämna in protester mot projektet avbröts. Därför har ärendet öppnat på nytt och invånarna har möjlighet att säga sitt skriver Diario SUR på tisdagen.

Projektet redovisades redan 2015 av den dåvarande kommunledningen med Partido Popular i spetsen. Därefter tog vänsteralliansen PSOE, IU och EVA-Podemos över styret i kommunen. Därefter hände ingenting förrän efter att Partido Popular vid kommunalvalet ifjol fick makten återigen.

Kommunfullmäktige ligger i förhandlingar med Sociedad Azucarera Larios S. A. (Salsa) om det 250 hektar stora området i Maro.

Vänsterpartierna PSOE och Adelante Andalucía avvisar förslaget helt och samtidigt har ett trettiotal miljögrupper engagerat sig och samlat in 9.000 namnunderskrifter.

De menar att projektet går emot stadsplanen där marken är klassificerad som naturskyddad jordbruksmark. Det skulle även utgöra risker för naturparkerna vid Maro, Sierras Tejeda, Almijara och Alhama.

Kommunalrådet med ansvar för stadsplanering, Nieves Atencia (PP), har tidigare sagt i en intervju i rikstidningen El Pais att motståndet från vänsteralliansen inte är något nytt.

De bidrog till att projektet stoppade upp. ”Idag präglas området av fula fallfärdiga växthus samt hemlösa hippies som bor i grottor” säger Atencia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.