Prenumerera på nyheterna

900.000 gratis ansiktsmasker till folket

Skyddsmaterial såsom ansiktsmasker doneras än en gång av Förenade Arabemiraten till Marbella. Vikten på härligheten är inte mindre än drygt tolv ton! I sin tur delar kommunen ut 900.000 ansiktsmasker till folket.

Förenade Arabemiraten (F.A.) och Marbella har sedan långt tillbaka i tiden ett nära förhållande med varann. Utlänningsdelegationen i Marbella har till exempel tidigare hjälpt de mest utsatta familjerna i F.A.

Det är inte första gången skyddsmaterial doneras till Marbella. F.A. donerade 18 ton skyddsmaterial i maj 2020. Borgmästaren Ángeles Muñoz förklarade att det kommer att gå till likadant nu som det gjorde då: ”Allt material kommer att distribueras gratis till befolkningen, utsatta grupper och de som fortsätter att arbeta vid frontlinjen för att stoppa denna pandemi.”

Alla över 60 år som är registrerade i kommunen kommer att stå i första ledet. De får ta del av den första leveransen på 350.000 masker. ”Vi kommer att göra kit med tio masker och skicka dem till var och en av de 35.000 registrerade i vår stad, som är äldre än 60 år,” sa Muñoz.
Därefter delas resten ut, samt handskar och overaller till personal inom kommunen. Även kollektivtrafik, taxi och de som befinner sig i frontlinjen under pandemin kommer att kunna få masker och handskar, menade borgmästaren enligt Diario SUR.
Borgmästaren uttryckte stor tacksamhet till landet på Arabiska halvön för det långvariga samarbetet med Marbella.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.