Prenumerera på nyheterna

Affärsmän investerar i ny fritidshamn i Almuñécar

En grupp investerare och affärsmän från Granada ligger bakom Almuñécars kommande projekt med en fritidshamn med 450 kajplatser. Satsningen på 31 miljoner euro kommer att bli ett lyft för det lokala näringslivet och turismen.

Under gårdagen presenterades projektet av borgmästaren Trinidad Herrera tillsammans med kommunalrådet inom utveckling, Marifrán Carazo. Vid presentationen närvarade representanter från det lokala näringslivet.

– Fritidshamnen ska ge impuls till ekonomin, infrastrukturen och kommunen som helhet. Vi har arbetat med projektet om en ny småbåtshamn i flera månader, säger Trinidad Herrera enligt ett pressmeddelande från kommunen.

Fritidshamnen på 55.000 kvadratmeter byggs mitt emot paseo Reina Sofía vid stranden Fuentepiedra där en vågbrytare anläggs fram till vattenparken. Inloppet till hamnen blir 50 meter på bredden och största djupet blir elva meter.

– Tack vare privata investeringar från en grupp i Granada som vi känner förtroende för eftersom de känner till området väl och har flera lyckade projekt bakom sig blir detta möjligt.

Hållbarhet och miljöanpassat är andra viktiga delar i projektet som ska uppfylla samtliga miljölagar.

Byggtiden är beräknad till 24 månader och omkring 400 arbetstillfällen tillkommer. Hamnen bidrar när den är klar till 15 arbetstillfällen direkt och ytterligare 240 arbetstillfällen genom andra tjänster.

Sedan tidigare finns fritidshamnen Marina del Este vid Punta de la Mona. Den har 227 kajplatser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.