Prenumerera på nyheterna

Ägare försöker stoppa budgivning på känt konstverk

Budgivningen av Joaquín Sorollas berömda konstverk ”Antes de la corrida”, före tjurfäktningen, på det berömda auktionshuset Sotheby’s inleddes klockan 15 på onsdagen och kommer att pågå fram till den 9 december.

Konstverket härrör från den kända Malayaskandalen i Marbella och ingick tidigare i en större samling med över 400 konstverk som fanns i Córdoba, skriver den spanska dagstidningen ABC.

Ett antal europeiska och brittiska konstverk som värderas till mellan 720.000 till 940.000 euro finns med vid buudgivningen vid det ansedda auktionshuset. Även Joaquín Sorollas kända ”Ría de Asturias. Las Carboneras” för 50.000 euro finns med.

Målningarna kommer från beslag som polisen har utfört. Pengarna som försäljningen av konstverken inbringar ska gå tillbaka till Marbella efter de tidigare korruptionsdomar som har fallit.

Samtidigt har affärsmannen Carlos Sánchez som i december 2017 dömdes för penningtvätt, mutor och bedrägeri begärt att försäljningen stoppas. Han menar att han är ägare till Joaquín Sorollas berömda konstverk ”Antes de la corrida” som konfiskerades i samband med tillslaget ”Malaya”.

Via en advokat har Sánchez skickat ett brev till åklagarmyndigheten i Málaga med kravet att försäljningen stoppas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.