Prenumerera på nyheterna

Ägare till svenskt flyttföretag åtalas i större narkotikahärva

80 kilo cannabis var gömt i möbler. Vid ett annat tillfälle upptäcktes 54.000 tabletter av det narkotikaklassade läkemedlet Subutex. Fyra män har åtalats vid Attunda tingsrätt misstänkta för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. Männen ska ha smugglat stora mängder cannabis och Subutex från Spanien och Frankrike till Sverige.

De åtalade är mellan 30 och 55 år. Två av dem äger en känd flyttfirma i Norrtälje, som kammaråklagare Pontus Bergsten hävdar har använts som täckmantel.

– Jag påstår att de har använt sig av företaget när de har fört in narkotikan i Sverige. Det är också en anledning till att jag har väckt talan om så kallad företagsbot, säger han till TT.

Företagsboten som transportföretaget riskerar vid en fällande dom uppgår till sju miljoner kronor.

Det var i juli månad som polisen gjorde ett tillslag och grep ägarna till flyttfirman som är mycket känd i Spanien. De båda männen har sedan dess suttit häktade. De övriga två medåtalade ska ha agerat mottagare.

Samtliga fyra åtalade förnekar brott.

Vad Svenska Magasinet erfar förekommer dokument i förundersökningen från den spanska polisen där de kallar tillslaget för ”Mueble”.

Det namnet förekommer även i polisrazzian nyligen då nio personer greps i Marbella och Estepona varav flera är svenskar. I samband med utredningen kring penningtvätt från handeln med Subutex ledde spåren till Costa del Sol och Marbella.

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat utfördes polisen ett tillslag under namnet ”Mueble”. Enligt dagstidningen ABC beslagtogs 55.000 piller av Subutex vid en operation mellan Spanien och Sverige.

(Arkivbild)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.