Airbus återstartar fabrikationen i Spanien och Frankrike

Den stora flygplanstillverkaren Airbus stoppade sina fabriker i Spanien och Frankrike för fyra dagar sedan, efter att ha vidtagit omfattande säkerhetsåtgärder återupptas nu delar av produktionen igen.

De har infört sträng hälsopraxis när det gäller hygien, rengöring och distansering mellan arbetarna, dessutom arbetar så många som möjligt hemifrån. Varje anställd måste hålla sig på minst 1,5 meters avstånd från arbetskamrater och varje arbetsplats rengörs regelbundet. Att reglerna följs övervakas av säkerhetsvakter.

Airbus sysselsätter i Spanien 3.400 för den kommersiella produktionen och några tusen till i den militära produktionslinjen. I Frankrike sysselsätter Airbus cirka 28.000 personer. De har även en produktionslinje i Tianjin i Kina, där har de haft ett liknande produktionsstopp för att implementera samma säkerhetsfunktioner redan i februari.

Airbus har efter Boeings tillkortakommande en enorm orderstock med beställda och ännu ej tillverkade plan. Något som de nu hoppas kunna börja att bearbeta.

Airbus använder i nuläget sin flotta av testflygplan (några nyligen certifierade som Airbus A330-800neo) för att flyga medicinska material från Kina (till exempel två miljoner andningsmasker) till Spanien och Frankrike. Fler liknande transporter förväntas komma.

Dessa “back-to-work” -åtgärder bör också säkerställa att företaget fortsätter att vara något produktivt, lönsamt och att dess tiotusentals anställda kan försörja sina familjer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.