Akutpersonal i Sverige på studiebesök vid Guadix sjukhus

Personal vid akutmottagningen från Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan har i samband med sin utbildning varit på studiebesök vid sjukhuset Hospital de Alta Resolución i Guadix. Totalt är det ett dussintal från Västra Götaland som har besökt akutmottagningen vid sjukhuset i Guadiz för att ta del av organisationen och driften vid avdelningen.

Besöket samordnas av Anabel Soler, specialist vid akutmottagningen vid sjukhuset i Guadix. Gruppen från Sverige har valt att avsätta en del av sin studiebudget för att lära sig mer om hur verksamheten fungerar vid en akutmottagning i Spanien, skriver Junta de Andalucia i ett pressmeddelande.

Ismael Rosado, spansk läkare som numera är bosatt i Sverige, säger att läkarna i Sverige numera har många olika bakgrunder. I gruppen från Sverige finns de från Spanien, San Salvador, Colombia, Irak, en kurd ursprungligen från Afghanistan, en rumän plus tre som är födda i Sverige.

Rosado menar att det är viktigt att se hur andra länder arbetar förutom den modell inom akutvård som är känd från Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.