Alhambra i Granada har fått ett bättre biljettsystem

Att boka biljetter till det moriska palatset Alhambra har inte alltid varit så enkelt, men sedan igår finns det ett nytt biljettsystem, under de första åtta timmarna såldes 12.590 biljetter.

Det nya systemet kommer att användas parallellt med det gamla fram till den första maj. Det nya systemet gör att besökare lättare kan planera sina besök och därmed ge ett uppsving för hotellnäringen i Granada.

Det går nu att köpa biljetterna upp till tre månader i förväg och i framtiden skall det utökas så att man kan köpa biljetter för upp till ett år i förväg. Upp till 10 biljetter kan köpas samtidigt och de kan skrivas ut varsomhelst för att sedan skannas vid entrén, detta för att eliminera de nuvarande ibland långa köerna vid biljettkontoren.

Det nya systemet är normativa så det är nödvändigt att uppge identitet vid bokningen med nationellt id-kort (EU-medborgare) eller pass. Detta gör det möjligt för Alhambra att kontrollera bedrägerier genom att kontrollera besökarnas identitet.

För den som inte vill planera sitt besök månader i förväg så kommer det att gå att i mån av tillgång köpa biljetter samma dag, upp till två timmar före besöket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.