Prenumerera på nyheterna

Allt fler kryssningsturister till Málaga och Motril

Under torsdagen anlände över 4.500 kryssningsturister till Málaga. Det är den högsta siffran sedan covid-19-pandemin startade. För handlarna och butiksägarna är det positiva nyheter med tusentals turister som besöker Málaga under en dag för att prova gastronomin och köpa souvenirer.
Enligt uppgifter vid hamnmyndigheten angör fyra kryssningsfartyg under torsdagen. Det är den högsta siffran sedan mars 2020, eller strax före pandemin utlystes i Spanien.

Störst är Iona från rederiet P&O som har 3.400 personer ombord och som anlöpte hamnen klockan 7 på torsdagsmorgonen. De övriga fartygen är mindre.

Det rapporteras även från Motril på Costa Tropical att kryssningsfartygen börjar återvända. Flera fartyg väljer Motril av det skälet att Granada med den moriska fästningen Al Alhambra ligger på bekvämt avstånd.

Ett av fartygen i Málaga anlöper även hamnen i Motril, skriver Diario SUR.

Under september månad har totalt 17 kryssningsfartyg lagt till i Málaga. Med kryssningsfartygen i oktober blir det totalt 50 kryssningsfartyg under hösten.

Förhandsbokningarna inför 2022 tyder på att det blir både fler fartyg och kryssningsturister i Málaga jämfört med året 2019.

Bildtext: Nyligen besökte lyx- och kryssningsfartyget The World Málaga hamn. Hytterna i denna skönhet är privatägda. (Foto: Twitter @malagaport)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.