Almuñécar kommun säljer av

Almuñécar avyttrar och säljer kommunalägda fastigheter och mark för att få pengar till kommande investeringar. Det gäller gårdarna Casa Morgan och Majada plus den tidigare skolan i Cotobro samt fyra tomter.

Kommunen försöker i nuläget att hitta inkomstkällor för framtida investeringar. Det bedöms som extra nödvändigt just nu i samband med coronakrisen att kunna avsätta medel för kommande investeringar, säger kommunalrådet Rafael Caballero.

Sedan februari har arbetet med att avyttra och sätta ut kommunala fastigheter och offentlig mark till försäljning pågått. Det gäller objekt som inte har använts på länge.

Några av de fastigheter som ligger ute till försäljning är gårdarna Casa Morgan och Pago de la Majada. Här är försäljningsplanerna långt framskridna och köpare förväntas senare i år.

Vart pengarna ska gå till är i nuläget inte klart. Rafael Caballero säger till dagstidningen Ideal att självklart ska pengarna från försäljningen av de kommunala fastigheterna och marken gå till hållbarhet och sådant som gynnar kommunen och invånarna.

Caballero ställer sig positiv till försäljningen som ger Almuñécar större möjligheter att genomföra projekt som annars skulle vara svårt att genomföra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.