Prenumerera på nyheterna

Almuñécar och Motril vill se lindrigare begränsningar från måndag

Covid-19-pandemin har utvecklat sig gynnsamt i Almuñécar och Motril på Costa Tropical. Nu vill kommunernas borgmästare, Trinidad Herrera och Luisa García Chamorro att begränsningarna lindras från måndag. Om veckan slutar som den har börjat kommer vi att begära att det södra sjukvårdsområdet i provinsen Granada får lindrigare restriktioner från måndag. Bland annat att barer och restauranger kan hålla öppet fram till klockan 18 som i andra delar av Andalusien. Det säger Trinidad Herrera på torsdagen.

Hon har även pratat med sin motsvarighet i Motril, Luisa García Chamorro, som också kommer att begära lättnader i restriktionerna från måndag.

Den totala nedstängning av restaurangnäringen som det beslutades om i provinsen Granada för mer än en vecka sedan har slagit hårt mot Costa Tropical och kommuner som Almuñécar, Motril och Salobreña.

Trinidad Herrera kräver under alla omständigheter fortsatt försiktighet och uppmanar invånarna att respektera reglerna som är till för att skydda allmänhetens hälsa.

Från fredag till söndag så genomför den andalusiska Folkhälsovården en större och frivillig covid-19-test riktad till 800 invånare i Almuñécar. De boende får ett textmeddelande på sin telefon och kan testa sig mellan fredag och söndag.

Totalt är det sex team som kommer att utföra tester vid en mottagning vid fotbollsarenan Estadio Municipal Francisco Bonet.

Även i Motril, Guadix och Baza kommer masstyestningar att utföras under veckoslutet.

Senaste dygnet registrerar provinsen Granada 608 nya smittade i coronaviruset SARS-CoV-2. 475 har tillfrisknat. I provinsen Málaga är siffrorna 406 respektive 502.

Som Svenska Magasinet berättade igår kommer den andalusiska regionregeringen att på söndag vid ett möte med hälsovårdsexperterna vid Comité Asesor de Alertas de Salud Pública de Alto Impacto ta beslut om vilka restriktioner som ska gälla från tisdag i nästa vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.