Prenumerera på nyheterna

American Airlines har återstartat flygningar mellan Spanien och USA

Det amerikanska flygbolaget startade igår upp med en daglig flygning mellan Madrid Barajas flygplats och Fort Worth flygplats i Dallas (Texas). Vid flygningarna till Madrid använder de sig av Boeing 787-8. Längre fram i vår och sommar startar de upp med fler europeiska destinationer.

American Airlines har förut haft direktflyg mellan Dallas och Madrid men stoppade flygningarna i mitten på mars efter att USA:s regering förbjöd de flesta ankomster från det europeiska fastlandet. Det enda de behöll var en daglig flygning mellan Dallas och London Heathrow.

Den 4 juni återstartar de flygningarna mellan Dallas och Amsterdam och Frankfurt, Dallas till Dublin startar den 7 juli. Flyg från New York Kennedy till London Heathrow, Los Angeles till London Heathrow, Chicago O’Hare till London Heathrow, Philadelphia till London Heathrow och Raleigh-Durham till London Heathrow kommer alla att återupptas den 4 juni.

American Airlines tjänster från Chicago O’Hare till både Dublin och Aten kommer också att påbörjas i början av juni.

Dessa flygningar är en bråkdel av de flygningar American Airlines tidigare hade över Atlanten. Men det är ett tecken på att flygbolaget är angelägen om att ha några flyg igång i väntan på en upplättning av resebegränsningarna mellan USA och Europa.

Vad gäller flyget till Madrid så har American Airlines ett samarbete med Iberia som gör det möjligt för deras passagerare att enkelt byta plan i Madrid till någon annan destination som ingår i Iberias nätverk.

Även om det kanske är många som vill resa mellan USA och Spanien så är det inte bara att köpa en biljett och hoppa ombord. Både USA och Spanien har stränga gränskontroller och några turistresor handlar det inte om i nuläget. Att resa till USA utan att vara amerikansk medborgare eller bosatt där är svårt, men vissa viktiga arbetsresor går att göra (dokumentation krävs) och flygningarna möjliggör också godstransporter.

För resenärer som reser med Amercan Airlines är det obligatoriskt med ansiktsmask, något som även besättningen använder. Flygbolaget distribuerar också desinficeringsmateriel före och under flygningarna.

Bokningar kan göras via flygbolagets webbplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.