Prenumerera på nyheterna

Ana Nyblom en av ambassadörerna för Solheim Cup

Jag är så nöjd, glad och stolt över att Solheim Cup kommer till Spanien, Andalusien och, framför allt, till ”mitt” Costa del Sol. Det säger Ana Nyblom som till vardags är Business Development Manager, på Golf Torrequebrada i Benalmádena.

Ana Nyblom är en av totalt 40 ambassadörer för tävlingen som presenterades i fredags i samband med en pressträff i parken Torre Leonera i Benahavís inför Solheim Cup 2023. Det är första gången tävlingen mellan Europa och USA avgörs i Spanien, den 18 till 24 september 2023 på Finca Cortesín.

– Efter att min första kontakt med Solheim Cup var samtidigt som tävlingen spelades första gången utanför de brittiska öarna, 2003 på Barsebäck i Sverige, är jag nu så nöjd och glad att Solheim Cup också kommer till Spanien, säger Ana Nyblom till Svenska Magasinet.

– Och framför allt till ”mitt” Costa del Sol. Det ska bli underbart att få vara med och få sprida informationen om damgolfen och att få vara del av att Solheim Cup på Finca Cortesin kommer att bli den bästa i historien.

Totalt är de 40 ambassadörerna från ett tiotal olika nationaliteter och med starka kopplingar till golfsporten på Costa del Sol och i Spanien.

I fredags hölls presentationen där även Benahavís borgmästare José Antonio Mena medverkade tillsammans med Marbellas borgmästare Ángeles Muñoz, José Carrasco, borgmästare i Casares, samt Pablo Mansilla, ordförande vid golfförbundet RFGA.

Svenskan Ana Nyblom som vi känner sedan många år tillbaka på Solkusten blir nu en av de 40 ambassadörer som ska sprida PR om tävlingen.

– Jag älskar tävlingen, vara på plats, atmosfären, känslan, spelet, spelarnas engagemang och närheten till publiken och kampsångerna.

– Som anställd på en golfbana ser jag också förväntansfullt på den reklam som tävlingen kommer att ge Costa del Sol. Jag minns Ryder Cup på Valderrama och den bom som golfen fick i samband med den tävlingen, minns Ana Nyblom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.