Prenumerera på nyheterna

Andalusien häver coronarestriktioner

Från fredag lyfter regionen Andalusien samtliga coronarestriktioner i sjukvårdsdistrikt som har tvåveckorsincidensen under 50 fall per 100.000 invånare. Munskyddskravet fortsätter oförändrat.

I nuläget är det bara sjukvårdsdistriktet Ronda som har ett incidenstal på under 50 fall i Málagaprovinsen. Ronda redovisar 38 fall per 100.000 invånare.

Sjukvårdsdistriktet Málaga stad ligger på 56 och de övriga sjukvårdsdistrikten i Málagaprovinsen ligger inte långt från 50-strecket och förväntas nå dit inom knappt en vecka.

Under 50 fall hamnar distriktet på risknivå 0 vilket betyder att samtliga coronarestriktioner hävs. Det blir tillåtet med full beläggning i butiker, köpcentrum, sportevenemang och tjurfäktningar.

Under tisdagskvällen framträdde regionpresidenten Juanma Moreno efter att expertkommittén samlats. Han talade om det normala livet som återvänder. Men helt normalt blir det dock inte.

Munskyddskravet inomhus i offentliga miljöer och utomhus när inte ett avstånd på en och en halv meter kan hållas till närmaste person blir kvar.

Tvåveckorsincidensen i Málagaprovinsen ligger i dagsläget på 64,8 fall per 100.000. Granadaprovinsen ligger på 45,5 fall.

Totalt för Spanien ligger tvåveckorsincidensen på 62,85 fall per 100.000 invånare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.