Prenumerera på nyheterna

Andalusien öppnar provinsgränserna

Det har legat i luften ett tag. På tisdagskvällen kom beskedet från regionpresidenten Juanma Moreno att perimeterkarantänen för Andalusiens åtta provinser hävs från midnatt mellan onsdag och torsdag. Däremot gäller perimeterkarantän fortsatt för regionen.
Andalusien har varit en av få regioner i Spanien med stängda gränser mellan provinserna. I exempelvis Valenciaregionen dit Costa Blanca tillhör har gränserna mellan provinserna Valencia, Castellon och Alicante varit öppna under flera veckor.

Från torsdag (29/4) gäller öppna gränser mellan Andalusiens åtta provinser. Det blir alltså grönt ljus till att färdas mellan Granadaprovinsen och Málagaprovinsen exempelvis.

Fortsatt gäller följande begränsningar fram till 9 maj då det nationella nödläget upphör:

Perimeterkarantän gäller fortsatt för regionen Andalusien.

Utegångsförbud mellan klockan 23-06.

Butiker och serveringsställen kan hålla öppet till klockan 22.30. De får inte släppa in nya besökare efter klockan 22.30. Besökare som redan finns på barer och restauranger kan stanna fram till strax före klockan 23 för att därefter ta sig direkt hem.

Kommuner med incidenstal från 500 hamnar i karantän. En förändring sedan tidigare är att butiker och serveringsställen i dessa kommuner kan hålla öppet till klockan 22.30.

I kommuner med incidenstal från 1.000 stänger all icke nödvändig verksamhet.

På serveringsställen gäller 6/4, det vill säga högst sex personer vid samma bord utomhus och fyra vid samma bord inomhus.

Incidenstalet i Andalusien har sjunkit med 21 smittade per 100.000 invånare på en vecka. Tisdagen den 20 april låg incidenstalet på 259 för att igår tisdag (27) ligga på 237,7).

I Málagaprovinsen ligger incidensen på 136,4 vilket är lägst bland regionens åtta provinser. Granadaprovinsen dit Costa Tropical tillhör ligger på 416.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.