Prenumerera på nyheterna

Andalusien planerar stänga gränsen till långhelgen

Ett slutgiltigt besked väntas lite senare efter att Juanma Moreno rådgjort med regionens hälsoexperter. Men det var en pessimistisk regionpresident som framträdde i radiokanalen Cope på tisdagsmorgonen.

– Jag är uppriktig idag, uppgifterna från i morse om antalet inlagda på sjukhus och vid intensivvårdsavdelningarna bekymrar mig. Det får mig att tänka; det är ingen bra tid för ett flöde av besökare och turister till regionen.

På söndag är det Alla helgons dag i Spanien. När en helgdag hamnar på en söndag blir även måndagen en helgdag. Det gör att helgen som kommer blir en långhelg.

– Idag är jag pessimistisk till om vi kan hålla gränserna till Andalusien öppna till helgen.

Moreno betonar att i morgon onsdag kommer ett möte att hållas tillsammansd med expertkommittén. Därefter tas ett slutgiltigt besked.

I så fall ansluter sig Andalusien till fem andra regioner som infört stängda gränser, något som Svenska Magasinet berättade om igår. Det gäller La Rioja, Navarra, Asturien, Aragonien och delvis Baskien.

Juanma Moreno sa också vid intervjun i morse på radiokanalen Cope att regionmyndigheterna väntas ändra på utegångsförbudet som ska gälla från midnatt till klockan 6 i vissa provinser. Detta efter att hotell, bar –och restaurangägare har bett om en extra timme öppet på kvällen.

Vilka provinser som får en timmes längre öppettider blir är ännu inte klart.

– Det gäller att hitta balansen mellan att skydda medborgarnas hälsa och ekonomin.

De senaste åtta dagarna har antalet covid-19-patienter på sjukhusen i provinsen Málaga ökat med 40 procent.

I Andalusien vårdas i nuläget 2.708 patienter för coronavirus vilket är det högsta antalet hittills som registrerats sedan den 30 mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.