Prenumerera på nyheterna

Andalusiens president återgår till vanligt arbete efter covid-19

Efter tio dagar med karantän, videomöten och arbete hemifrån återgår på måndagen Andalusiens regionpresident Juanma Moreno till arbetet med fysiska möten. Det var den 27 maj som regionpresidenten testades positivt för covid-19.

Precis som för majoriteten av de som smittas i coronaviruset SARS-CoV-2 har inte Juanma Moreno visat några allvarliga symptom. Han har kunnat utföra sina arbetsuppgifter via videomöten och varit i bra form.

På Twitter skriver Juanma Moreno och påminner befolkningen om att viruset fortsatt existerar. Han tackar för stödet och de uppmuntrande kommentarer han mottagit.

På måndagen närvarar Moreno i samband med det nya sjukhusprojektet i Sevilla och bygget av det offentliga sjukhuset La Cartuja-Macarena.

Det är också bekräftat att Andalusiens regionpresident möter den spanska regeringschefen Pedro Sánchez i regeringskansliet La Moncloa den 17 juni. Det blir det första officiella mötet mellan de två ledarna sedan Moreno tillträdde som regionpresident för Junta de Andalucía i januari 2019.

Områden som ska behandlas vid mötet är kampen mot pandemin och den ekonomiska och sociala återaktiveringen i Andalusien. En fråga som har prioritet för den andalusiska regionregeringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.