Prenumerera på nyheterna

Andalusiens ska bli Spaniens lok

Mindre byråkrati och pappersarbete som underlättar för nya projekt och investeringar. Som i sin tur genererar ökad produktion och nya arbetstillfällen. Andalusiens regionpresident Juanma Moreno har presenterat ett åtgärdspaket som inte bara ska påskynda den ekonomiska återhämtningen utan även göra Andalusien till Spaniens ekonomiska lok.

Lättare och snabbare administration ska locka investerare till Andalusien. Det ska helt enkelt bli färre ”hinder” för företagare och investerare som vill flytta till Andalusien och växa.

Juanma Moreno vill lägga av allt mer av den byråkratiska bördan som har begränsat, förhindrat och fördröjt investeringar och projekt i regionen.

Utan att specificera, säger Moreno, att det tar tid och att allt inte kan uppnås på bara två eller tre år. Samtliga parlamentariska krafter måste till för att regionen kan utvecklas åt rätt håll.

Någonting har hänt i Andalusien som för bara några år sedan låg i botten bland de spanska regioner som lockade till sig utländska investerare. Numera ligger regionen i framkant, säger Moreno och betonar sänkta skatter och förenklad administration som rätt taktik.

– Andalusien ligger i topp när det gäller antalet nystartade företag och för första gången ligger vi före Katalonien. Vi har en högre tillväxt, 3,6 procent, än det nationella genomsnittet på 2,8 procent.

Även exporten ökar stort från Andalusien, 13,4 procent, och ligger över Spaniens genomsnitt, 12,3 procent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.