Andalusisk anislikör har fått nationell utmärkelse

Det är den spanska föreningen för vinjournalister och författare (AEPEV) som har förärat Anisette Distillery Machaquito det prestigefyllda priset ”Spirit of Spain” för likören Machaquito Anis.

En bedömningspanel med 170 experter på vin och sprit smakade på över 1.500 olika skapelser från hela Spanien för att ta fram årets prisvinnare.

Destilleriet ligger i Rute (Cordoba), som är en liten jordbruksstad djupt inne bland Subbetica-kullarna. Det är ingen direkt ny produkt för destilleriet, de har tillverkat den i 160 år. Men under 2019 har företaget expanderat kraftigt eftersom produkterna, från att ha varit en lokal företeelse i Andalusien, nu blivit berömda i hela Spanien.

Enligt lokalbefolkningen har den en värmande effekt och är perfekt till frukost för att förbereda sig för en kall dag på åkrarna.

Likören håller 35% och är framställd av det unika ”matalahugakornet” och när det produceras används bara naturliga eteriska oljor, socker och destillerad alkohol enligt ett gammalt familjerecept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.