Prenumerera på nyheterna

Ännu en kidnappning avslöjad

I mars kidnappades en 19-årig svensk på Solkusten. Ytterligare en kidnappning av en ung man, bara 19 år, inträffade några månader senare. Fyra personer, tre marockanska medborgare, och en spanjor har gripits efter kidnappningen i Vélez Málaga.
I mars månad berättade Svenska Magasinet hur en 27-årig spansk kvinna lockat en svensk med en fest som hölls i en lägenhet i Málaga. Det slutade med att svensken fick föras till sjukhus i Málaga efter en grov misshandlad. Kvinnan och en 26-årig marockansk medborgare krävde 3.000 euro av svenskens anhöriga i lösensumma.

Paret greps efter att en privatperson gjort en polisanmälan efter att ha hört skrik från en lägenhet på calle de la Victoria i centrala Málaga nära Plaza de la Merced.

Den 6 maj inträffade ytterligare en kidnappning och även denna gång var offret bara 19 år. Kidnapparna väntade på ynglingen vid dennes bostad i Vélez-Málaga.

Mannen, som är spansk medborgare, fördes bort i bil under pistolhot och de anhöriga krävdes på 10.000 euro för att han skulle bli frisläppt. 19-åringens anhöriga betalade lösensumman den gången.

Nationalpolisen inledde en undersökning av händelsen den 6 maj vilket ledde till att fyra personer greps senare greps. De gripna, i åldern 27 till 29 år, är kända av polisen sedan tidigare och beskrivs som farliga.

Tre av de fyra har senare häktats och kommer att åtalas vid en domstol i Málaga för människorov och för att tillhöra en kriminell organisation, skriver Diario SUR.

Enligt polisens utredning har kidnappningen den 6 maj kopplingar till droghandeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.