Prenumerera på nyheterna

Ännu ett steg till utbyggnad av Costa del Sol-sjukhuset

Regionregeringen Junta de Andalucía offentliggör på onsdagen anbudsförfarandet när det gäller utbyggnaden av Costa del Sol-sjukhuset i Marbella som värderas till 51,7 miljoner euro. Nu väntar en utbyggnad på 34.000 kvadratmeter.

Förutom huvudprojektet tillkommer andra tjänster inom säkerhet och hälsa som ska upphandlas med en budget på 1,4 miljoner euro som finansieras av Europeiska unionen.

Utbyggnaden av Costa del Sol-sjukhuset beskrivs som ett av de mest angelägna projekten i ett område med stort befolkningsunderlag på en halv miljon invånare som har ökat med 3 procent under de senaste två åren.

Under varje sommar ökar trycket på sjukvården på grund av turisterna. I år har den femte vågen i covid-19-pandemin ökat trycket ytterligare.

Tidigare i augusti presenterade regionpresidenten Juanma Moreno planerna för det tredje sjukhuset i Málaga som får 800 sängplatser och 42 operationssalar.

Innan dess väntar den efterlängtade utbyggnaden av Costa del Sol-sjukhuset, en utbyggnad som har stått still i över ett decennium, efter att projektet stannade upp 2010. Byggtiden uppskattas till 21 månader.

Totalt handlar det om en utbyggnad som uppskattas till 75 miljoner euro eller 34.000 kvadratmeter till 83.000 kvadratmeter. Nya avdelningar tillkommer och äldre avdelningar renoveras. Antalet sjukhussängar, operationssalar, vårdplatser på iva och möjligheterna till konsultationer ökar.

Anbudstiden löper ut den 25 augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.