Antalet döda och smittade per dygn minskar för fjärde dagen

För fjärde dagen i rad minskar dygnssiffrorna över antalet döda och smittade i Spanien. Senaste dygnet har 637 personer avlidit i Covid-19 vilket är den lägsta dygnssiffran de senaste två veckorna. Antalet coronasmittade senaste dygnet är 4.273.

De senaste tre veckornas nationella nödläge med karantän börjar ge resultat. Ansvariga vid den spanska Folkhälsovården är på måndagen förhoppningsfulla och räknar med att få pandemin under kontroll den närmaste tiden. Någon gång nästa vecka tror man att antalet tillförfrisknade ska överstiga antalet nya smittade.

Det är måndagens nya siffror från Ministerio de Sanidad som får de ansvariga att tala om en vändning och kontroll på pandemin. Dödstakten fortsätter att minska i Spanien för fjärde dagen i rad. Senaste dygnet har 637 avlidit vilket kan jämföras med 674 ett dygn tidigare. Det är den lägsta dödssiffran över ett dygn de senaste två veckorna.

Dödstakten per dag i procent har minskat på två veckor från 25 procent till fem procent.

Den sammanlagda dödssiffran hittills under coronakrisen är 13.055.

Antalet nya bekräftade smittade senaste dygnet är 4.273 vilket är 1.750 färre än ett dygn tidigare då 6.023 bekräftades vara smittade. Men vi tar siffrorna med en nypa salt då mörkertalet över antalet smittade kan vara betydligt större eftersom det ännu saknas snabbtester i förhållande till efterfrågan.

Och antalet bekräftade coronasmittade är just nu totalt 135 032 vilket är en fördubbling på bara åtta dagar trots strikta åtgärder med karantän och nationellt nödläge.

Antalet tillfrisknade ligger totalt på 40.437. Men här har ökningstakten på antalet tillfrisknade sjunkit från 30 procent till sex procent på bara några dagar.

Det rapporteras på måndagen att trycket på flera intensivvårdsavdelningar vid sjukhus i Spanien har lättat något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.