Prenumerera på nyheterna

Antalet smittade av coronavirus i Spanien ökar

Nu är det inte bara i Spanien som antalet smittade ökar, även Portugal fått sina första verifierade fall av viruset Covid-19 i Oporto och Italien har nu smittan i 16 av sina 20 regioner.

Här i Spanien rapporterar nyhetsbyråerna om ökande antal bekräftade fall timme för timme, vid 12-tiden var siffran 119 och nu ett par timmar senare säger bulletinerna att det är 122 st bekräftade fall (varav två har blivit friskförklarade).

Hårdast drabbat i Spanien är Madrid med 32 fall, sen kommer Katalonien och Valencia med 15 vardera, Baskien och Andalusien med 12 vardera, Kantabrien 10 st, sju på Kanarieöarna och i Castilla y León. Sen är det spridda fall i nästan alla regioner.

De hälsovårdande myndigheterna lämnar regelbundet ut rapporter och kraftfulla åtgärder har vidtagits av sjukvården för att snabbt detektera och ta hand om nya fall. Laboratorierna som analyserar coronaviruset har ökat från fyra till åtta och personalstyrkorna på dessa har kraftigt utökats.

De sista av de gästerna som har suttit i karantän på Teneriffa får idag lämna karantänen efter att de alla har testats negativt för viruset och är fria från sjukdomssymptom.

Regeringen diskuterar idag om hur de skall hantera coronaviruset, stängning av skolor och förbud mot stora arrangemang är några av de åtgärder som bedöms som tänkbara. Men än finns inget beslut om sådana åtgärder, däremot har läkarnas och sjuksköterskornas organisationer avrått sina medlemmar från att delta i kongresser, möten och vetenskapliga evenemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.