Prenumerera på nyheterna

Antalet smittade sjunker på Solkusten

Antalet smittade i coronaviruset SARS-CoV-2 i provinsen Málaga och på Costa del Sol har sjunkit från 500 till 180 fall per 100.000 invånare och i genomsnitt per dag. Det är glädjande siffror på fredagen presenteras som beskrivs som mycket intressanta.

Situationen på Costa del Sol när det gäller covid-19 började förvärras i slutet av juli. Antalet smittade i coronaviruset SARS-CoV-2 började då att öka särskilt i Málaga stad samt på västra Costa del Sol.

Det har varit en uppåtgående trend som fortsatte fram till mitten av september. Då började kurvan vända och situationen har förbättrats gradvis.

Antalet smittade per dygn i genomsnitt per 100.000 invånare har sjunkit från 500 fall till 180 under de senaste 14 dagarna. Det gör att provinsen Málaga ligger bättre till än Almería, Córdoba, Granada, Jaén och Sevilla.

Endast Huelva och Cádiz har lägre antal smittade i genomsnitt per 100.000 än Málaga.

Källor vid Folkhälsomyndigheten som Diario SUR och tidningens sjukvårdsreporter Angel Escalara hänvisar till säger att minskningen av antalet smittade står i relation till de ansträngningar som görs av personalen vid primärvården som ansvarar att spåra och övervaka smittade personer.

Dessutom har rörligheten samt in- och utflödet av turister till Solkusten minskat, något som också kan bidra till minskning i antalet smittade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.