Prenumerera på nyheterna

Äntligen blir det fiesta i San Pedro de Alcántara!

På grund av pandemin har festligheterna till ära för beskyddaren av San Pedro Alcántara tidigare ställts in.

Nu bjuder man äntligen in igen till Fiesta de San Pedro den 15-19 oktober och fiestan är anpassat efter pandemin och till endast utomhusevenemang berättar Borgmästare Ángeles Muñoz tillsammans med biträdande borgmästaren, Javier García, och generaldirektören för kultur, turism och events, Rubén Sánchez.

Trion uppmanar till försiktighet då pandemin fortsatt är närvarande och självklart måste vi följa utvecklingen fram till oktober, tyvärr kan allt förändras från en dag till en annan. Målet är att vi alla ska kunna njuta av en säker fiesta, fira tillsammans med sunt förnuft och försiktighet, vi ser fram emot trevliga dagar och en chans för återhämtning för den lokala ekonomin.

De berättar vidare att tre festområden kommer att finnas, Kyrktorget/Plaza de la Iglesia, Bulevar-Amfiteatern och El Cielo-området.

Boulevarden/amfiteatern och Plaza de la Iglesia kommer att vara kopplade till lokala talanger,
– På Plaza de la Iglesia kommer de lokala dansskolorna att stå för underhållningen
– Amfiteatern på Boulevarden har konserter av bland annat lokala artister som Juan Alcántara, Marta Álvarez, Sonocay och Antonio Arcos bokats in
– El Cielo ser man fram emot att arrangera en attraktionsplats.

Man arbetar just nu på ett specialprogram ”för de äldre” med all sanitär hjälp, och på ett sätt för att de små också ska kunna njuta av parader och underhållningsshower.

Affischen för mässan 2021 är verk av Antonio Serrano och Celso Peñas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.