Prenumerera på nyheterna

Årets Miss World España och Mister International España

Kandidaterna till de som skall bli Miss World España 2020 respektive Mister International España 2020 och som sedan skall representera Spanien i de internationella tävlingarna, finns sedan några dagar på plats i Oropesa del Mar i Castellón.

Det är 104 kandidater, 52 unga kvinnor och 52 unga män som skall göra upp om de åtråvärda titlarna. Samtliga deltagare har vunnit deltävlingarna i sina provinser (50 provinser + 2 autonoma städer).

Många kanske tror att det är en renodlad skönhetstävling, men så är inte fallet. Från den 19 juli fram till söndagen den 26 juli tävlas det i en rad delmoment som var och en ger poäng, detta för att vinnarna inte bara skall se bra ut utan de skall också vara talangfulla. Galan att välja Mister Internacional Spain är planerad till natten mellan fredag och lördag och Miss World galan natten mellan lördag och söndag.

Under veckan har deltagarna ett späckat program, dels de olika deltävlingarna men de skall också göra en rad kulturbesök samt prova olika gastronomiska specialiteter. De har under veckan fått delta i en rad poänggivande sportaktiviteter på stranden, simning, knäböj och löpning är bara några exempel.

För att återhämta sig från ansträngningarna har männen kunnat koppla av i Spa-anläggningen i Marina D’or och kvinnorna har ägnat sin tid åt att testa klänningar inför modevisningen på torsdagen.

Den unga kvinna som vinner titeln måste presentera ett socialt projekt som hon under sitt regeringsår i sin provins, de får också poäng för talangprov, ovannämnda idrottsevenemang, multimediaprov, toppmodelltest och ett annat evenemang där de skall bära typiska kläder från sin provins. Proven för männen är i stort sett de samma som för kvinnorna, med undantag för det sociala projektet.

Kvinnornas tävling har en lång historia med flera olika organisatörer, men den första Miss España hölls redan 1929, medan Míster España är av betydligt nyare datum, närmare bestämt 1996. Den senare har därför ännu inte fått den uppmärksamhet och den internationella status om kvinnornas tävling har uppnått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.