Prenumerera på nyheterna

Att inte känna till trafikens lagar och förordningar i Spanien kan bli dyrt

En av de allra dyraste förseelserna är att parkera bilen på en skyddad strand, eller att använda en radarvarnare detta kan kosta upp till 6.000 euro. Det lär vara få semesterbudgetar som klarar en sådan oväntad extrakostnad.

Att bila i Spanien är normalt sett mycket trevligt, vägarna är bra och trafiken är oftast inte speciellt intensiv (så länge som man undviker de största städerna under rusningstrafiken). Priserna på bensin och diesel är med europeiska mått låga och fint väder, trevliga scenerier och spännande destinationer gör livet lätt – men det är då också lätt att förlora skärpan.

Då är det extra viktigt att vara medveten om och följa de trafikregler som ”DGT Dirección General de Trafico” har fastställt för att skydda de som vistas på och runt de spanska vägarna. Vissa av dessa regler kan verka konstiga och andra rent av otroliga, du kan få en böteslapp utan att du egentligen har förstått att du har gjort något fel.

Ett försäkringsbolag har upprättat en tio-i-topp-lista över de lite mer udda reglerna som det kan vara bra att känna till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.