Prenumerera på nyheterna

Bandidos Spanienpresident greps för narkotikahandel i Marbella

I ett samordnat tillslag av spansk nationalpolis och den federala polisen i Belgien har ledaren och Spanienpresidenten för MC-klubben Los Bandidos-España gripits i Marbella. Enligt Marbellapolisen ska mannen ha planlagt smuggling av 11.497 kilo kokain. Även Bandidos Tysklandspresident greps vid tillslaget i samma bostadsområde.
Spanienpresidenten för Los Bandidos-España” som greps är misstänkt för narkotikahandel, penningtvätt och medlemskap i en kriminell organisation. Den person som uppges vara ledare för MC-klubben i Tyskland förväntas bli utlämnad efter beslut av nationaldomstolen Audiencia Nacional.

Enligt nationalpolisen ska Spanienpresidenten för Los Bandidos ha organiserat och ansvarat för transporten av 11.497 kilo kokain från Sydamerika till Antwerpen i Belgien i slutet på fjolåret. Drogerna beslagtogs vid ankomsten.

Gripandet i Marbella skedde i ett av de mest exklusiva bostadsområdena i kommunen där ledaren för spanska Los Bandidos var bosatt, uppger nyhetsbyrån EFE.

Tillslaget samordnades av Eurojust som är Europeiska unionens byrå för straffrättsligt samarbete. Ytterligare tretton personer greps i Belgien.

Totalt genomfördes 26 husrannsakningar i Nederländerna, Belgien och Spanien. Enbart i Málagaprovinsen beslagtog polisen fyra bilar till ett värde av 700.000 euro, smycken för 300.000 euro förutom 17.085 euro i kontanter, krypterade mobiltelefoner och annan omfattande dokumentation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.