Prenumerera på nyheterna

Banditmuseum flyttas från Ronda till El Borge

El Borge kommun i Axarquía öster om Málaga har köpt upp hela kollektionen av utställningsföremål vid banditmuseet (Museo del Bandolero) i Ronda. Även El Borge som i våra dagar har 900 invånare är känd från perioden när smugglare och banditer gömde sig upp i bergen.

En gång i tiden var Ronda känt för smugglare och banditer. Tillsammans med tjurfäktare, herdar, hantverkare och författare kom de till platsen i jakten efter äventyr. Sedan flera år tillbaka har Ronda därför haft ett museum som visat tiden när smugglare och banditer samlades på platsen.

I onsdags reste El Borges borgmästare Raúl Vallejo till Ronda för att underteckna uppgörelsen med museets ägare Jesús Almazán.

Avsikten är att banditmuseet ska öppna så snart som möjligt. Hur mycket El Borge har betalat för kollektionen är inte känt. Även platser som Écija och Alameda har varit intresserade av samlingen.

Enligt borgmästaren ska museet placeras i det gamla klostret Convento de Santo Domingo.

I samband med det nationella nödläget under våren hamnade museet i Ronda i ekonomiska problem. Uteblivna turister gjorde att intäkterna för att betala den hyrda lokalen där museet var placerat inte räckte.

Efter en miljon besökare under 25 år och fyra månader stänger därför Banditmuseet i Ronda. De 1.300 föremålen flyttas nu till El Borge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.