Prenumerera på nyheterna

Bara hälften av hotellen på Solkusten är öppna

Spaniens turistsektor får vänta i ytterligare tre veckor på ett besked från Storbritannien om landet bedöms vara ett säkert resmål. På torsdagen kom det besked från den brittiske premiärministern Boris Johnson och transportministern Grant Shapps att det väntar flera dagars karantän för brittiska turister som besökt Spanien.
Även Portugal har placerats på den röda listan vilket betyder att brittiska turister i Spaniens grannland försöker ta sig hem före tisdag i nästa vecka. Det är den indiska coronavirusvarianten som konstaterats i Portugal och som oroar de brittiska myndigheterna.

Att Spanien får vänta ytterligare tre veckor på grönt ljus som säker destination av de brittiska myndigheterna försenar återhämtningen av turistsektorn. Den 24 juni kommer Storbritannien med ett uppdaterat besked över säkra resmål.

Diario SUR ägnar på fredagen huvudartikeln på sidan 2 åt hotellsektorn på Costa del Sol. Hälften av hotellen är fortsatt stängda. Beläggningen vid hotellen som är öppna under juni ligger i dagsläget på 40,4 procent.

Ett av hotellen som öppnat de senaste dagarna är MS Amaragua i La Carihuela i Torremolinos. Hotellet som har varit stängt under åtta månader har tidigare haft många skandinaviska kunder.

Presidenten för hotellgruppen MS, Miguel Sánchez, säger idag till Diario SUR att ett hotell som MS Amaragua inte klarar sig enbart på den inhemska turismen.

Om Storbritannien senare under juni månad ger grönt ljus till Spanien som säker destination kommer MS-gruppen även att öppna hotell Aguamarina och lägenhetshotellet Alay.

– Vi behöver de brittiska turisterna precis som holländare, tyskar och turister från Frankrike. Just nu är 80 procent av våra gäster spanjorer, vi har också några turister från Ryssland och Sverige, säger Sánchez.

MS-gruppen har tusen hotellrum på Costa del Sol varav 288 på hotell Amaragua.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.