Prenumerera på nyheterna

Bara två skolor stängda i Spanien

Skolorna är lediga under Semana Santa. En blick i backspegeln visar att skolorna har gjort ett utmärkt arbete med att hålla smittan ute. Inför påsklovet var inte någon skola i provinsen Málaga stängd på grund av covid-19. Totalt för hela landet var endast två skolor stängda.

1.209 offentliga som privata skolor finns det i provinsen Málaga. I fredags inför påsklovet fick endast 15 klasser stanna hemma av totalt 14.270. Det är 0,1 procent.

Om vi granskar siffrorna i hela regionen Andalusien så var 98,4 procent av 7.099 skolor helt fria från smitta. Den 25 mars var det bara 137 klasser som fick stanna hemma av totalt 78.024 klasser i regionen Andalusien.

Under måndagen publicerade Hälsovårdsdepartementet siffror när der gäller läget i Spaniens samtliga skolor. Och aldrig någonsin har smittalen varit så låga som just nu.

Det ser ut som att läsåret kan avslutas i klassrummen i de flesta av landets 30.000 skolor.

I dagsläget finns det bara två skolor i hela landet som är stängda. För en och en halv månad sedan var 32 skolor stängda. I slutet av januari var siffran som högst med 43 stängda skolor.

Färre än två tusen klasser är stängda vilket kan jämföras med de över 7.000 som var stängda tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.