Prenumerera på nyheterna

Båtturismen ett säkert alternativ att njuta av semestern

Ett säkert alternativ att njuta av semestern i kombination med skönt klimat, gastronomi och kultur utmed en 800 kilometer lång kust. Det erbjuder Andalusiens småbåtshamnar året runt, säger Manuel Jiménez, president i fritidshamnarnas förening Marinas de Andalucía.

Det var ett tufft fjolår med covid-19-pandemin som satte käppar i hjulet i en viktig verksamhet utmed den andalusiska kusten.

Så här i efterhand kan vi konstatera att fritidshamnarna gjorde det bra. Verksamheten kunde hålla igång, visserligen med mindre avvikelser jämfört med tidigare i år.

Båtturismen med fritidsbåtar beskrivs som ett säkert alternativ att njuta av semestern.

Livet till sjöss bidrar med att havets vågor och vind blir ditt hem. Med båtlivet slipper du ifrån de stora folkmassorna. Tillsammans med din familj sköter man sig själv utan att behöva trängas.

Du tar bilen, parkerar vid hamnen och går ombord på båten.

Fritidshamnarna har sedan pandemin startade följt samtliga hygieniska och sanitära säkerhetsåtgärder från hälsovårdsmyndigheterna. De har även framställt en guide med råd om hur smitta av Covid-19 ska undgås i samband med besök i hamnar som uppfyller kraven och har stämpeln ”Andalucía Segura”.

Totalt är det 15 fritidshamnar som ingår i Marinas de Andalucía. Föreningen förväntar sig ett liknande resultat som under fjolåret med en genomsnittsbeläggning på 70 procent under året.

Intresset från utlandet är stort och fritidshamnarna får hela tiden förfrågningar från utländska ägare till fritidsbåtar om att hyra en kajplats under längre tid.

– Vi arbetar på bred front med att utöka aktiviteterna så att befolkningen ser att livet till sjöss och i fritidshamnar är tillgänglig för alla, säger Manuel Jiménez i ett pressmeddelande.

Till detta kommer digitalisering och hållbarhet, två nyckelfaktorer som visar utvecklingen inom båtturismen.

Andalusiska fritidshamnar har under flera år arbetat med olika initiativ som syftar till att bevara miljön. Det är ett arbete som fortsätter så att regelverket som myndigheterna sätter upp kan följas.

Fakta/Asociación de Puertos Deportivos y Turísticos de Andalucía (Marinas de Andalucía
Startade 1982. Här har du några av fritidshamnarna utmed den andalusiska kusten.

Marina Isla Canela
Marina El Rompido
Puerto Sherry
Alcaidesa Marina
Puerto de La Duquesa
Puerto Deportivo Estepona
Puerto Banús
Puerto Deportivo Marbella
Puerto Deportivo Fuengirola
Puerto Deportivo Benalmádena
Club El Candado
Marina del Este
Almerimar
Puerto Deportivo Aguadulce.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.