Baviera golf försätts i konkurs – håller stängt under veckosluten

Tio av 17 anställda vid Baviera golfbana Vélez-Málaga fick i lördags besked om uppsägning. Det betyder att golfbanan i fortsättningen bara kommer att hålla öppet måndag till fredag. Det uppger dagstidningen Diario SUR på tisdagen.

Anledningen är att banan har försatts i konkurs. En konkursförvaltare är tillsatt och i lördags kom beskedet att över hälften av personalstyrkan får gå.

Baviera som ligger nära Caleta de Vélez är den enda golfbanan som ligger i Vélez Málaga. Den har hållit öppen i 18 år och har många utländska residenta golfspelare. Redan för två år sedan flaggades det för en konkurs från Grupo Vera som är det företag som äger marken.

Konkursen gäller Draba SL som är det företag som byggde banan. Bolag likvideras eller löses upp och tillgångarna omvandlas till pengar som i sin tur används för att betala skulder. Golfbanan uppges ha ett värde på 16,8 miljoner euro.

Det finns i dagsläget flera investerare som är intresserade av att ta över golfbanan med tillhörande parkering för 200 bilar, klubbhus, omklädningsrum, och restaurang.

Banan invigdes 2001 och är designad av José María Cañizares.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.