Prenumerera på nyheterna

Baviera Golf har sålts och drivs vidare

Golfbanan som försattes i konkurs tidigare i år har nu äntligen hittat en köpare, och det var i sista minuten för annars hade den tvingats stänga den 31 juli.

Köparen är Chakar International Investment SL, ett företag som tillhör Cititravel-gruppen som ägs av affärsmannen Carlos Charters och hans fru Karen Jessen, båda verksamma i Málaga. Köpeskillingen är två miljoner euro, vilket nog kan anses som ett bra pris för en golfbana som är värderad till 16,8 miljoner euro.

I juni permitterades 10 av de 17 kvarvarande arbetarna varför banan därefter bara kunde hållas öppen måndag-fredag och inte på kvällar. Restaurangen som drevs av ett annat företag är också försatt i konkurs och stängd.

Carlos Charters är fast besluten att ”få snurr på banan” så fort som möjligt. Det betyder att den kommer att återigen öppna alla dagar i veckan och att restaurangen skall öppnas igen. Detta kommer att kräva nyanställningar. ”Vi är mycket glada över att ha förvärvat detta företag; i min familj är vi stora golffans”, säger han. Han är övertygad om att Baviera Golf snart kommer att bli fullt konkurrenskraftig igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.