Prenumerera på nyheterna

Belgiens störste narkotikahandlare greps på elsparkcykel i Almuñécar

Den 33-årige belgiske mannen beskrivs som Belgiens störste narkotikahandlare och en av de större i Europa. Nyligen greps han i Almuñécar på Costa Tropical där han har hållit sig gömd efter att först ha varit bosatt i Estepona. En europeisk arresteringsorder var utfärdad av belgiska myndigheter på mannen för omfattande narkotikahandel och för att tillhöra en kriminell organisation.
Det var i juni som belgiska myndigheter utfärdade efterlysningen i samband med en utredning där stora mängder kokain kommit in i Europa via hamnen i Antwerpen.

Spåren gick till Estepona på västra Costa del Sol där 33-åringen var bosatt. Polisen misstänker att mannen fick information om ett förestående gripande.

Plötsligt var han försvunnen.

Polisen lyckades spåra mannen tack vare dottern som hade lämnats över till vårdnadshavare. Polisen misstänkte att de skulle möta den efterlyste pappan för att låta honom få träffa sin dotter.

Den 23 december bar polisens misstankar frukt när de tillsammans med dottern åkte till Almuñécar där den efterlyste 33-åringen var bosatt.

Polisen spanade på lyxvillan som låg i utkanten av Almuñecar och där mannen var bosatt. När han vid ett tillfälle lämnade sin bostad för att ge sig ut på stan med en elsparkcykel slog polisen till och grep den efterlyste belgiske medborgaren, skriver Guardia Civil i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.