Prenumerera på nyheterna

Bensinstationskedjan Ballenoil expanderar i Spanien

Ballenoil fortsätter med sina kraftiga expansionsplaner i hela Spanien, de har idag 120 anläggningar utspritt över hela landet. I dagarna inviger de två nya bensinstationer i Madrid och innan året är slut kommer de att ha 135 anläggningar i drift. Expansionen skall fortsätta även nästa år och innan 2021 är till ända så skall det finnas 150 stationer i full drift.

De två nya anläggningarna i Madrid öppnar i Carabanchel och San Sebastián de los Reyes, där Ballenoil redan driver tre bensinstationer. “De nya anläggningarna kommer att ha samma hygienåtgärder som gäller för resten av våra stationer för att skydda våra kunders säkerhet, eftersom den andra vågen av Covid-19 hotar regionen och hela landet”, säger Ballenoils grundare, David Querejeta.

Nya stationer kommer att öppnas i : Alicante, Asturien, Barcelona, Burgos, Cádiz, Kantabrien, Córdoba, Huelva, Leon, Madrid, Málaga, Salamanca, Sevilla, Tarragona, Valencia, Valladolid och Biscaya. Ballenoil är en lågpris bensinstationskedja som förutom bensin och diesel även har biltvätt på sina anläggningar. Produkterna i pumparna heter Diésel Excellent, Diésel Excellent PLUS och Sin Plomo Excellent 95. Under 2019 såldes 260 miljoner liter bränsle varav diesel utgjorde den klart största delen, detta var en ökning med 20% jämfört med 2018.

Företaget har dessutom en kedja med biltvättar, de heter ”La Ballena Azul” och dessa är för närvarande 165 stycken.

Bildtext: Ballenoil i Coín (Málaga) öppnade sommaren 2017, foto Jonny Erixon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.