Bil stulen i Sverige påträffades i Melilla

Guardia Civil har gripit tre personer misstänkta för att ha kopplingar till en Mercedes Benz E320CDI som stals i Sverige och påträffades i den spanska enklaven Melilla i Nordafrika 8 januari. Guardia Civil fattade misstankar i samband med ett ägarbyte då en nordafrikansk medborgare resident i Spanien skulle sälja bilen som värderas till 45.000 euro. Det skriver dagstidningen Melilla Hoy.

Tack vare ett nära samarbete med trafikmyndigheten Jefatura Local de Tráfico kunde Guardia Civil avslöja att bilen var stulen. Den var utrustade med svenska registreringsskyltar och hade transporterats från Sverige till Melilla via hamnen i Málaga.

Uppgifter till tidningen säger att bilen ägs av en palestinier bosatt i Sverige. Bilen var rapporterad i Sverige som stulen.

I en samordnad insats med svensk polis kunde Guardia Civil identifiera tre personer som kopplas samman med stölden. Det rör sig bland annat om två marockanska medborgare residenta i Melilla. Den tredje personen ska ha transporterat bilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.